Tagine med kyckling och dadlar

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod gryta, uppskattad av alla som ätit den hos oss. Perfekt bjudrätt eftersom den är enkel att förbereda och att tillaga i ugnen. Jag har ingen tagine utan använder en rund ugnsfast form med lock istället och det går lika bra.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 2 kyckling bröst
  • 2 kyckling lår
  • Salt efter smak
  • ¼ tsk kardemumma
  • ¼ tsk gurkmeja
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk mald ingefära
  • 175 ml (¾ cup) finhackad lök
  • 6 pressade vitlöksklyftor
  • 1/4 cup (60 ml) nypressad citron juice
  • 3 dl (1 ¼ cups) kycklingbuljong
  • 250 ml (1 cup) halverade dadlar utan kärnor
  • 1 burk kikärtor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 160 º. Värm olivoljan i en stekpanna och bryn kyckligen på alla sidor. Tillsätt salt och kryddor och koka 5-10 minuter på låg värme. Ta kycklingen från värmen och placera i en tagine. Blanda lök, vitlök, citron juice och kycklingbuljong i en stor skål. Häll blandningen i taginen tillsammans med kycklingen. Strö dadlar och sköljda kikärtor ovanpå kycklingen. Lägg locket pa taginen och laga i ugnen i 1 timme. Blandningen blir tjockare när kycklingen är kokt. Servera på en bädd av couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lekmanhansen 24 september 2012

    Gjorde detta i en tagine på spisen. Anv färska dadlar, blev jättegott. Tagine kan varieras i oändlighet. Det bästa med det är att det är så lätt att göra. Vem som helst kan lyckas med det o det är en festmåltid varje gång. Men köp en tagine! Resultatet blir så mkt bättre med det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben