Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
Jättegod gryta, uppskattad av alla som ätit den hos oss. Perfekt bjudrätt eftersom den är enkel att förbereda och att tillaga i ugnen. Jag har ingen tagine utan använder en rund ugnsfast form med lock istället och det går lika bra.
Sätt ugnen på 160 º. Värm olivoljan i en stekpanna och bryn kyckligen på alla sidor. Tillsätt salt och kryddor och koka 5-10 minuter på låg värme. Ta kycklingen från värmen och placera i en tagine. Blanda lök, vitlök, citron juice och kycklingbuljong i en stor skål. Häll blandningen i taginen tillsammans med kycklingen. Strö dadlar och sköljda kikärtor ovanpå kycklingen. Lägg locket pa taginen och laga i ugnen i 1 timme. Blandningen blir tjockare när kycklingen är kokt. Servera på en bädd av couscous.
Gjorde detta i en tagine på spisen. Anv färska dadlar, blev jättegott. Tagine kan varieras i oändlighet. Det bästa med det är att det är så lätt att göra. Vem som helst kan lyckas med det o det är en festmåltid varje gång. Men köp en tagine! Resultatet blir så mkt bättre med det!