Tagliatelle med havets frukter

Serverar: 4 portioner

Med den här fantastiska rätten sveper en fläkt av havet in över bordet. Du fördelar en mängd goda skaldjur på pastan och smaksätter läckert med sherry och kryddgrönt. Vackert att skåda och utsökt gott!

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk, hackad basilika
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 300-400 g tagliatelle
  • 150 g krabbmixpinnar
  • 1 burk musslor, ca 225 g
  • 150 g skalade räkor
  • 2 msk sherry
  • Instruktioner

    1. Hacka vitlöken fint och blanda den med basilika, 2 msk av oljan, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Skär krabbmixpinnarna i centimeterlånga bitar och låt musslorna rinna av. Värm resten av oljan i en stekpanna, lägg i musslorna och låt dem puttra några minuter.
    3. Tillsätt sherry och basilikablandningen och rör om. Låt puttra ytterligare 3-4 minuter. Lägg i räkorna och krabbmixbitarna och låt allt bli varmt.
    4. Låt pastan rinna av och häll upp den i en skål. Slå över skaldjursblandningen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben