Tagliatelle med krämig spenatsås

Serverar: 4 portioner

För dem som gärna äter vegetariskt.

Ingredienser

  • Tagliatelle för 4 portioner
  • 500 g färsk spenat eller 200 g djupfryst bladspenat
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 2 dl grädde
  • 1 dl nyriven parmesanost
  • 1-2 tsk saft av citron
  • Instruktioner

    1. Riv den färska spenaten i mindre bitar och ta bort grova stjälkar. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs dem i matfettet i en gryta. Tillsätt spenaten och låt all vätska koka in. Krydda. Häll i grädden och sjud på låg värme tills såsen har fått en krämig konsistens.
    2. Koka tagliatellen enligt anvisningar och låt den rinna av.
    3. Rör ner parmesanen i såsen och smaka av den med citrionsaft. Blanda med tagliatellen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Odler 20 februari 2011

    Supergott! Detta kommer garanterat att bli en av våra återkommande favoriter! Andra tillfället vi gjorde detta kompletterade vi med pinjenötter..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben