Tagliatelle med laxsås

Serverar: 4 portioner

Den gräddiga såsen fäster bra på den breda pastan. Som förrätt passar en champinjonsallad med vinägrett.

Ingredienser

  • Tagliatelle för 4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 dl torrt, vitt vin
  • 2,5 dl grädde
  • 400 g laxfilé utan skinn
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Saft från 1/2 lime
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    Finhacka löken och fräs den i matfettet i några minuter. Tillsätt vinet och låt koka några minuter. Häll i grädden och koka ihop tills hälften återstår. Koka tagliatellen enl. anvisningarna. Mixa såsen med mixerstav eller i en matberedare. Smaka av den med salt, peppar och limesaft. Låt den koka upp. Skär laxen i små tärningar och låt dem sjuda i såsen i 3 minuter. Lägg upp tagliatellen och häll över såsen. Garnera med basilikablad och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Glitterfia 18 oktober 2010

    Åhh, vad kul att hitta receptet här =) Det är jättegott och snabblagat. Funkar vilket som: att mixa såsen eller inte. Smaksak efter humör eller ork. Det blir lika gott vilket som. Har dock aldrig använt basilika.

    Jusse99 2 juli 2012

    Såsen ser vidrig ut, men smakade helt OK.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben