Serverar: 4 portioner
Den gräddiga såsen fäster bra på den breda pastan. Som förrätt passar en champinjonsallad med vinägrett.
Finhacka löken och fräs den i matfettet i några minuter. Tillsätt vinet och låt koka några minuter. Häll i grädden och koka ihop tills hälften återstår. Koka tagliatellen enl. anvisningarna. Mixa såsen med mixerstav eller i en matberedare. Smaka av den med salt, peppar och limesaft. Låt den koka upp. Skär laxen i små tärningar och låt dem sjuda i såsen i 3 minuter. Lägg upp tagliatellen och häll över såsen. Garnera med basilikablad och servera genast.
Åhh, vad kul att hitta receptet här =) Det är jättegott och snabblagat. Funkar vilket som: att mixa såsen eller inte. Smaksak efter humör eller ork. Det blir lika gott vilket som. Har dock aldrig använt basilika.
Såsen ser vidrig ut, men smakade helt OK.