Tagliatelle med laxsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Jättegott och lättlagat!

Ingredienser

  • 500 g tagliatelle
  • 250 g laxfilé
  • 2 msk olja
  • 1 dl torrt, vitt vin
  • 2,5 dl grönsaksbuljong
  • 200 g Philadelphia vitlök & örter
  • 1 knippe färsk dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka tagliatellen. Skölj under tiden laxfilén och skär upp i lagom stora bitar. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn laxbitarna. Tillsätt det vita vinet och grönsaksbuljongen under omrörning. Öka värmen och låt såsen koka upp kort. Tillsätt Philadelphia vitlök & örter i såsen och låt smälta under omrörning på låg värme. Skölj under tiden dillen, skaka av vattnet och hacka fint. Smaka av såsen med dill, salt och peppar och servera till tagliatellen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tigerpersson 23 oktober 2012

    Bra recept, men alldeles för mycket vätska enligt min smak. Tar nog mer lax nästa gång. Passar bra med riven parmesan och ekologiska körsbärstomater till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben