Tagtliatelle med tomat- och valnötsås

Vegetarisk pasta!

Ingredienser

  • 4 mogna tomater
  • 2 msk olja
  • 1 medelstor lök, finhackad
  • 1 selleristjälk, finhackad
  • 1 medelstor morot, riven
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 dl vitt vin
  • salt
  • peppar
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • 500 g tagliatelle
  • 4 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    Skär med vass kniv ett litet kryss nedtill på varje tomat. Lägg tomaterna i en skål och häll över kokande vatten så det täcker. Låt stå ca 2 minuter, häll av vattnet och låt tomaterna kallna. Dra av skalet med början av krysset och kasta det. Grovhacka tomatköttet. Värm hälften av oljan i en tjockbottnad kastrull och stek lök och selleri i 5 minuter på svag värme. Rör om med jämna mellanrum under tiden. Tillsätt tomater, persilja, morot och vinet blandat med vinäger. Sänk värmen och låt sjuda i 25 minuter. Smaka av med salt och peppar. 5 minuter innan såsen är färdigkokt, värm resten av oljan i en medelstor stekpanna, lägg ned valnötterna och stek på svag värme under omrörning i 5 minuter. 4. Medan såsen kokar, lägg pastan i en stor kastrull med häftigt kokande vatten och koka den al dente. Låt den rinna av och lägg tillbaka den i kastrullen. Häll såsen över och blanda väl. Servera pastan toppad med valnötter och riven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben