Tamaribulgur med kyckling, russin och nötter

Serverar: 4 portioner

Bulgur används som ris och innehåller vetekornets samtliga beståndsdelar. Tamarisoja är en soja utan vete.

Ingredienser

  • 4 dl fullkornsbulgur, kokt
  • 4 kycklingfiléer skurna i strimlor
  • 1 hackad röd paprika
  • 1 hackad gul paprika
  • 1 salladslök, finhackad
  • 1 tomat, grovt hackad
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ grön chilifrukt, finhackad
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 msk rapsolja
  • ½ dl hackad färsk mynta
  • 1 dl osaltade cashewnötter, grovt hackade
  • 4 msk russin
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
    2. Hacka sedan alla grönsaker och vitlöken och lägg i en skål. Rör i tamarisoja, mynta och nötter. Tillsätt sist bulgurgrynen, russinen samt peppar. Blanda väl och ställ kallt.
    3. Strimla under tiden kycklingen och stek strimlorna i medelvarm panna i olja tills de är gyllenbruna och stumma i konsistensen, salta och peppra.
    4. Lägg upp bulgursalladen på fyra tallrikar och fördela kycklingen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben