Tandoori på ett annat sätt

Serverar: 4 portioner

Tandoori heter den ugn som används i Indien för att laga maten i. Men här så har tandoori förknippats med den djupt röda curryvarianten som smaksätter rätterna. Färdig tandoorikrydd mix kan variera i smak och styrka, så smaka på själva kryddan innan du använder den så att du kan dosera den som du vill ha den.

Ingredienser

  • 600 g kött, lamm, kyckling eller fläsk, skuret i strimlor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 gula lökar, finhackade
  • ca 2 dl mango chutney
  • 2-6 msk tandoori kryddmix
  • 6-8 hela kardemummakapslar
  • 3-4 hela kanelstänger
  • 10-12 hela kryddnejlikor
  • 1 dl olja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Värm olja i en stor kastrull och lägg i löken, kardemumma, kanel och kryddnejlika och låt puttra en liten stund.
    2. Lägg i köttet och tandoori kryddmixen och rör om så allt kött får färg. Häll i krossade tomater och låt sjuda på medelvärme. Tillsätt mango chutney och smak av med salt.
    3. Låt köttet koka klart och smaka av ännu en gång ifall du vill ha i mer chutney eller tandoori.
    4. Servera med ett gott ris. För att göra rätten lite roligare kan du ställa även fram grekisk yoghurt, nötter, chutney, tärnad gurka eller kokosflingor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben