Mängden tandoorikrydda kan minskas något, för den som inte gillar så stark mat.
Tips:
Det finns en rad olika blandingar med nötter och torkad frukt. Här passar en med salta nötter och syrliga bär bäst.
Ingredienser
500 g kycklingfilé
1 påse tandoorimix, Santa Maria
1 msk vatten
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 pkt saffran 0,5g
2 paprikor, gärna olika färger
1 dl nötblandning med tex jordnötter, cashewnötter, tranbär och russin
1 dl matyoghurt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 º. Skär varje kycklingfilé i 3 strimlor på längden. Blanda tandoorimix och vatten i en skål. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen. Lägg sedan över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 10 minuter, tills innertemperaturen visar 68 º.
Koka bulgur i vatten, hönsbuljongen och saffran engligt anvisningarna på paketet. Skär paprikan i strimlor. Blanda bulgur, paprika och nötter på ett stort fat. Servera med kyckling och matyoghurt.