Tandoorikryddad kyckling med saffransris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mängden tandoorikrydda kan minskas något, för den som inte gillar så stark mat. Tips: Det finns en rad olika blandingar med nötter och torkad frukt. Här passar en med salta nötter och syrliga bär bäst.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 påse tandoorimix, Santa Maria
  • 1 msk vatten
  • 3 dl bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 pkt saffran 0,5g
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 1 dl nötblandning med tex jordnötter, cashewnötter, tranbär och russin
  • 1 dl matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 º. Skär varje kycklingfilé i 3 strimlor på längden. Blanda tandoorimix och vatten i en skål. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen. Lägg sedan över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 10 minuter, tills innertemperaturen visar 68 º.
    2. Koka bulgur i vatten, hönsbuljongen och saffran engligt anvisningarna på paketet. Skär paprikan i strimlor. Blanda bulgur, paprika och nötter på ett stort fat. Servera med kyckling och matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben