Tandoorikryddad lammfilé med indisk tortilla

Serverar: 2 portioner

Läcker och lite annorlunda indisk tortilla som toppas med saftig lammytterfilé blir en snabblagad och väldigt lyxig middag.

Ingredienser

  • 300 g lammytterfilé
  • 250 g morötter (ca 2 st)
  • 2 små gula lökar
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 3 ägg
  • 1 kruka koriander
  • 4 små tortillabröd
  • 1 tsk + 2 tsk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Rapsolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och hyvla tunna strimlor med en potatisskalare. Blanda morötterna med vinäger, 1 tsk socker och 2 krm salt. Låt stå ca 10 minuter. Skala löken och halvera på tvären.
    2. Torka av köttet med hushållspapper och gnid in med ½ msk olja. Krydda köttet med tandoorikrydda, 2 krm salt och 1 krm peppar. Stek kött och lökhalvor i en stekpanna på hög värme ca 2 minuter på varje sida, tills köttets innertemperatur är 60 grader. Ta upp kött och lök och låt vila.
    3. Grovhacka hälften av koriandern. Vispa upp ägg, 2 msk vatten och 2 krm salt. Tillsätt koriandern. Stek bröden, ett i taget, i het panna i 1 msk olja. Fördela äggsmeten över och stek 30 sekunder. Vänd och stek andra sidan till fin färg. Tryck till så ägget fastnar på brödet.
    4. Skiva köttet. Toppa bröden med köttet, morötter, lök och koriander. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben