Receptet kommer från boken vardags- heldags- kalakmat från 1940.
Dessa pepparkakor äro mycket möra och milda i smaken samt ha dessutom den fördelen, att de kunna bakas ut samma dag.
Ingredienser
125 g smör eller margarin
250 g socker 3 dl
½ msk ingefära
½ msk kanel
½ tsk nejlikor
Lite cedroolja eller ca. 1 tsk. rivet apelsinskal
1 äggula
1 msk sirap
2½ msk vatten
5 dl mjöl (originalreceptet 6 2/3 dl)
Mjöl till utbakning
1½ tsk bikarbonat
Instruktioner
- Ugn 200 - 225 grader.
- Smöret smältes och hälles över sockret och kryddorna. Ägg och vatten vispas upp och tillsättes samtidigt med sirapen. Mjöl och bikarbonat blandas och arbetas in i degen, som får stå minst 1 tim. innan den bakas ut.
- Bakas ca 3-5 minuter beroende på ugn.
Liknande recept
Kommentarer (0)