Tant Elsas pepparkakor

Receptet kommer från boken vardags- heldags- kalakmat från 1940. Dessa pepparkakor äro mycket möra och milda i smaken samt ha dessutom den fördelen, att de kunna bakas ut samma dag.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 250 g socker 3 dl
  • ½ msk ingefära
  • ½ msk kanel
  • ½ tsk nejlikor
  • Lite cedroolja eller ca. 1 tsk. rivet apelsinskal
  • 1 äggula
  • 1 msk sirap
  • 2½ msk vatten
  • 5 dl mjöl (originalreceptet 6 2/3 dl)
  • Mjöl till utbakning
  • 1½ tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 - 225 grader.
    2. Smöret smältes och hälles över sockret och kryddorna. Ägg och vatten vispas upp och tillsättes samtidigt med sirapen. Mjöl och bikarbonat blandas och arbetas in i degen, som får stå minst 1 tim. innan den bakas ut.
    3. Bakas ca 3-5 minuter beroende på ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben