Tant Hildas kokoskakor

Serverar: 35-40 portioner

Sjukt goda kokoskakor!

Ingredienser

  • 250 g ljus blockchoklad
  • 50 g smör eller margarin
  • 100 g strösocker
  • 1 ägg
  • 100 g kokosflingor
  • Instruktioner

    Smält blockchokladen med vattenbad eller i micron. Klicka ut chokladen i småbrödsformar, ca 1/4 i varje form. Rör smör och socker poröst.. Tillsätt med lätt uppvispade ägget och kokosflingorna. Blanda väl och klicka ut i formarna ovanpå chokladen. Grädda mitt i ugnen i 150-175 grader tills kokossmeten har fått färg, ca 5 minuter. Ät och njut!!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (3)

    lillalulle 2 mars 2009

    OJ OJ OJ SÅ GODA !!! JAG BAKADE DOM HÄR I GÅR "HIMMELSKT GODA" DET BLIR ATT BAKA FLER GGR (= TACK FÖR SUPERGOTT RECEPT!!!

    yvveb 28 januari 2010

    Verkligen goda kakor. Bakade igår kväll och var tvungen att provsmaka 2 st. Rena godiset. Supergott!

    Marita 23 mars 2012

    Toppen goda! Jag lade i en ruta marabou mjölkchoklad i mina aluminiumformar och smälte det först i ugn, sedan fyllde jag på med kokossmeten och gräddade. Tack för ett mycket bra recept:

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben