Taramosalata på svenska

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Den goda rom eller kaviar röran man ofta får i Grekland till ett gott vitt bröd, citronklyftor och oliver, har jag här försvenskat för att passa våra svenska råvaror.

Ingredienser

  • 5 skivor formbröd
  • 100 g röd stenbitsrom
  • 1 dl mjölk
  • 1 st äggula
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 dl olivolja
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Riv löken.
    2. Låt brödet ligga i blöt i mjölken ca 10 minuter. Krama ur överflödig vätska ur brödet, lägg det sedan i en matberedare tillsammans med rom, äggula och lök. Pressa i vitlöken och häll i en matsked citronsaft. Kör matberedaren i 30 sekunder.
    3. Häll oljan i matberedaren i en fin stråle under tiden maskinen är i gång.
    4. Blandningen skall vara slät och ha en fin konsistens. Smaksätt med resen av citronsaften och peppar. Smaka av och känn om du behöver salta något.
    5. Servera med bröd, citronklyftor och oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    aattaa 5 april 2013

    hur mycket rom?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben