Den goda rom eller kaviar röran man ofta får i Grekland till ett gott vitt bröd, citronklyftor och oliver, har jag här försvenskat för att passa våra svenska råvaror.
Ingredienser
5 skivor formbröd
100 g röd stenbitsrom
1 dl mjölk
1 st äggula
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk citronsaft, färskpressad
1 dl olivolja
Vitpeppar
Salt
Instruktioner
- Riv löken.
- Låt brödet ligga i blöt i mjölken ca 10 minuter.
Krama ur överflödig vätska ur brödet, lägg det sedan i en matberedare tillsammans med rom, äggula och lök.
Pressa i vitlöken och häll i en matsked citronsaft.
Kör matberedaren i 30 sekunder.
- Häll oljan i matberedaren i en fin stråle under tiden maskinen är i gång.
- Blandningen skall vara slät och ha en fin konsistens. Smaksätt med resen av citronsaften och peppar.
Smaka av och känn om du behöver salta något.
- Servera med bröd, citronklyftor och oliver.
Liknande recept
Kommentarer (1)
hur mycket rom?