Tårta med chokladglasyr

Serverar: 10-12 portioner

Mmm

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70 % kakaohalt
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl hasselnötkärnor, ca 65 g, grovhackade
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Chokladglasyr
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 125 g mörk choklad, 70 %
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk päronkonjak eller citruslikör
  • Dekoration
  • Physalis
  • Instruktioner

    1. Smält fett och blockchoklad i en kastrull på svag värme. Låt det svalna lite.
    2. Blanda ner ägg, socker, nötter, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den i en smord och bröad bakform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
    3. Grädda i mitten av ugnen, ca 25 minuter.
    4. Värm glasyrens grädde och socker i en kastrull under ständig omrörning i 5 minuter.
    5. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smör och choklad i bitar. Rör om till en jämn smet och låt den svalna. Bred chokladkrämen över kakan. Låt den stå i rumstemperatur. Dekorera med öppnade physalis.
    6. Servera med vispad grädde smaksatt med päronkonjak eller citruslikör.
    7. Ugn 175°

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben