Tårta med Limoncellogrädde och jordgubbar

Serverar: 8-10 portioner

Supergod tårta som har allt - lyxig tårtbotten, grädde med det lilla extra och söta goda jordgubbar. Om du inte vill ha Limoncello i grädden kan du ta citron eller flädersaft.

Ingredienser

  • Kaka
  • 400 g mandelmassa
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Limoncellogrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 2-3 msk Limoncello (Italiensk citronlikör)
  • Garnering
  • 1 liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv mandelmassan grovt. Vispa ihop smör och mandelmassa. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Vänd ner vetemjölet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna helt.
    4. Vispa grädden tillsammans med florsocker. När grädden känns fast och fluffig rörs Limoncello ner.
    5. Toppa tårtan med Limoncellogrädden och jordgubbar som skurits i halvor eller kvartar.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben