Tårta med Limoncellogrädde och jordgubbar
Supergod tårta som har allt - lyxig tårtbotten, grädde med det lilla extra och söta goda jordgubbar.
Om du inte vill ha Limoncello i grädden kan du ta citron eller flädersaft.
Ingredienser
Kaka
400 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
4 ägg
1 dl vetemjöl
Limoncellogrädde
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
2-3 msk Limoncello (Italiensk citronlikör)
Garnering
1 liter jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan grovt. Vispa ihop smör och mandelmassa. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Vänd ner vetemjölet.
- Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna helt.
- Vispa grädden tillsammans med florsocker. När grädden känns fast och fluffig rörs Limoncello ner.
- Toppa tårtan med Limoncellogrädden och jordgubbar som skurits i halvor eller kvartar.
Liknande recept
Kommentarer (0)