Tårta med rabarbermousse

Serverar: 10 portioner

Läcker moussetårta med glutenfri botten.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 300 g mandelmassa
  • 4 msk riven kokos
  • Smör
  • Fyllning
  • 500 g rabarber, skalad och skivad
  • 1½ dl florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g naturell färskost, t ex Philadelphia
  • 2 äggulor
  • 1½ dl florsocker
  • Garnering
  • Hallon
  • Mynta
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och äggvitor till tårtbotten i en bunke. Riv mandelmassan grovt och blanda med. Tillsätt hälften av kokosen. Smörj en rund form med löstagbar kant och bröa med resterande kokos.
    3. Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna helt. Ta ur kakan och diska formen. Klä med plastfolie och lägg tillbaka kakan.
    4. Koka rabarber, socker och inkråmet från vaniljstången till en kompott ca 10 minuter. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Mixa rabarbern om den är trådig. Rör ner gelatinbladen i den varma kompotten, låt svalna något.
    5. Vispa grädden hårt i en bunke. Vispa färskost, äggulor och florsocker. Blanda ner rabarberkompotten i smeten och vänd sist ner grädden. Häll smeten på tårtbotten i formen. Frys i 4 timmar.
    6. Låt tårtan stå i rumstemperatur i 1 timme före servering. Garnera med hallon, mynta och florsocker.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben