Tårta på chokladmandelbotten

Den här tårtan är god året runt. Kakaon lyfter fram smaken på sommarbären. På bilden ser du hallon, blåbär och jordgubbar. Under vintern dekorerar du tårtan med de bär som finns då, t ex kiwi, sharonfrukt, vindruvor, mandarinklyftor...

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 msk kakao
  • 3 ägg
  • Ca 2 dl vaniljkräm
  • Bär till dekoration
  • Glasering
  • 1 dl gelésocker Multi
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smörj och bröa en form 20-25 cm i diameter
    3. Dela mandelmassan i mindre bitar. Kör den i mixern till en slät massa.
    4. Häll i kakaon. Tillsätt äggen, ett i taget medan mixern arbetar.
    5. Häll smeten i formen och grädda nederst i ugnen 15-20 minuter.
    6. Låt svalna några minuter innan kakan stjälps upp på ett fat.
    7. Bred ut vaniljkrämen på bottnen. Dekorera med bär.
    8. Koka upp gelésockret med vatten. Låt svalna en minut ca innan du skedar geléet över bären.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben