Tårta till alla hjärtans dag

Serverar: 1 portioner

Mums...för de mindre avanserade.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 200 g frysta bär
  • Garnering
  • 5 dl grädde
  • Röda geléhjärtan
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl och bakpulver i smeten. Häll den i en smord och bröad form. Helst hjärtformad. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min på 175*C. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna. Låt bären tina och rinna av i en sil. Vispa grädden. Dela kakan i två delar. Lägg på bären och täck med ett litet lager grädde. Lägg på den andra botten. Täck med grädden, spritsa gärna så det blir extra fint. Garnera med gelehjärtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben