Tårtbotten eller sockerkaka a la viktväktarna

Serverar: 12 portioner

Ett mycket användbart recept. 2,5 blev det här.

Ingredienser

  • 6 msk socker
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk finrivet citronskal kan uteslutas
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ tsk florsocker
  • 4 msk margarin flytande max 80%
  • 2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klipp ut ett bakplåtspapper lika stort som botten i en tårtform som rymmer ca 1,5 liter. Lägg pappret i formen.
    2. Vispa ihop margarin, socker, ägg och 1/2 tsk finrivet citronskal i en skål, helst med en elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten.
    3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg och är genomgräddad, 30-35 minuter.
    4. Låt kakan vila i formen ett par minuter innan kakan kan lossas försiktigt. Stjälp upp, dra av pappret från kakan och låt den kallna.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben