Tarteletter med kycklinglever

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 25 minuter

Jättegott

Ingredienser

  • 400 gr kycklinglever
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 kryddmått vitpeppar
  • 1 1/2 - 2 dl vispgrädde
  • 1 kryddmått mejram
  • 1 1/2 - 2 msk finklippt persilja
  • 8-10 tarteletter
  • Instruktioner

    Skär levern i skivor (använder man djupfryst lever bör den få tina något först). Bryn matfett i stekpannan och bryn levern. Blanda mjöl, salt och peppar. Strö blandningen över levern och rör om ordentligt. Häll i grädden och rör tills stuvningen tjocknar. Låt den koka några minuter på svag värme. Tillsätt mejram och klippt persilja. Värm upp tarteletterna en stund i ugnen. Fyll dem med stuvningen och servera genast. Servera med en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben