Japanskinspirerad maträtt med fräschhet och lite sötma.
Ingredienser
400 g biff eller lövbiff
1 msk riven färsk ingefära
1½ dl Teriyakisås på flaska
½ purjolök
1 mango
2 msk vatten
10 böngroddar
Salt
Chilipeppar
Instruktioner
Skär köttet i strimlor och lägg det i en skål. Blanda ingefära med teriyakisåsen och häll det över köttet. Blanda ihop och täck över skålen. Låt stå i minst 30 minuter.
Skölj och skär sedan ned purjolöken i tunna sneda skivor. Skär loss fruktköttet från mangons kärna (på båda sidor). Skåra fruktköttet i strimlor och skär loss det från skalet.
Hetta upp en wokpanna. Fräs köttet i ett par minuter och tillsätt purjolöken. Häll i vatten och fräs i ytterligare några minuter, Blanda i mango och böngroddarna, låt allt bli varmt. Smaka av med salt och chilipeppar.