Teriyakibiff med mango och groddar

Tid: 50 minuter

Japanskinspirerad maträtt med fräschhet och lite sötma.

Ingredienser

  • 400 g biff eller lövbiff
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1½ dl Teriyakisås på flaska
  • ½ purjolök
  • 1 mango
  • 2 msk vatten
  • 10 böngroddar
  • Salt
  • Chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor och lägg det i en skål. Blanda ingefära med teriyakisåsen och häll det över köttet. Blanda ihop och täck över skålen. Låt stå i minst 30 minuter.
    2. Skölj och skär sedan ned purjolöken i tunna sneda skivor. Skär loss fruktköttet från mangons kärna (på båda sidor). Skåra fruktköttet i strimlor och skär loss det från skalet.
    3. Hetta upp en wokpanna. Fräs köttet i ett par minuter och tillsätt purjolöken. Häll i vatten och fräs i ytterligare några minuter, Blanda i mango och böngroddarna, låt allt bli varmt. Smaka av med salt och chilipeppar.
    4. Servera gärna med ris. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben