Tex mex-bullar med salsa och klyftpotatis

Serverar: 4 portioner

Smakrika färsbullar som för dig till Mexiko.

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsbullar
  • 500 g blandfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 påse taco kryddmix, 40 g
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk chunky tomatsalsa, ca 350 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skölj potatisen och skär den i klyftor med skalet på. Skala morötter och lök, skär morötterna i bitar och löken i klyftor.
    3. Lägg allt i en långpanna och blanda runt med olivoljan. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Sätt in långpannan mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är klara.
    4. Blanda ströbröd, kryddmix, 1 dl vatten, ägg och pressad vitlök i en bunke, låt svälla i ca 5 minuter. Blanda ner färsen. Forma färsen till 16 bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
    5. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn bullarna runtom i ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5-8 minuter. Tillsätt salsan och låt den bli varm.
    6. Servera färsbullarna med klyftpotatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben