Tex mex gryta

Serverar: 4 portioner

Mycket god och smakrik.

Ingredienser

  • 300-400 g köttfärs
  • Matfett till stekning
  • 2 skivade gula lökar
  • 1 bit rotselleri, i små tärningar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1 grön paprika, i bitar
  • 1 brk krossade tomater
  • 1-2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning, delad
  • 400 g vita bönor, i tomatsås, på burk
  • 1 brk majskorn
  • Salt
  • ½-1 tsk chilipeppar eller 2-3 tsk chilipulver
  • Servering
  • Tacoskal
  • Grovriven ost
  • Crème fraiche
  • Röd paprika
  • Feferoni
  • Instruktioner

    Bryn köttfärsen i matfett i en stekpanna. Mosa med en trägaffel så den blir grynig. Flytta färsen till en gryta. Fräs även lök, selleri och paprika. Blanda det brynta i grytan och tillsätt tomater, vatten och buljongtärning. Koka på svag värme 15-20 minuter. Tillsätt bönor och majs. Hetta upp och smaka av med salt och chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben