Tex mexbullar med salsa och klyftpotatis
Gott och enkelt,
Ett tips om barnen inte gillar salsasås, kan man lägga undan några te x mexbullar innan man blandar i salsasåsen.
Ingredienser
900 g fast potatis
2 morötter
2 rödlökar
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
Färsbullar
500 g blandfärs
3 msk ströbröd
1 påse taco kryddmix 40 g
1 dl vatten
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk Chunky tomato salsa ca 350 g
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj potatisen och skär den i klyftor, skala morötter och lök.
Skär morötterna i bitar och löken i klyftor.
- Lägg allt i en form och blanda runt med olivoljan.
Krydda med ca 1 tsk salt och 1 krm peppar, eller efter eget behag. Placera formen mitt i ugnen ca 25 minuter, eller tills rotfrukterna är klara.
- Blanda ströbröd, tacokryddmix, 1 dl vatten, ägg och pressad vitlök i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter.
Blanda ner färsen, forma färsen till 16 bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn bullarna runt om ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5-8 minuter
- Tillsätt salsan och låt den bli varm.
- Servera färsbullarna med klyftpotatis och grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)