Tex mexbullar med salsa och klyftpotatis

Serverar: 4 portioner

Gott och enkelt, Ett tips om barnen inte gillar salsasås, kan man lägga undan några te x mexbullar innan man blandar i salsasåsen.

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Färsbullar
  • 500 g blandfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 påse taco kryddmix 40 g
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk Chunky tomato salsa ca 350 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skölj potatisen och skär den i klyftor, skala morötter och lök. Skär morötterna i bitar och löken i klyftor.
    3. Lägg allt i en form och blanda runt med olivoljan. Krydda med ca 1 tsk salt och 1 krm peppar, eller efter eget behag. Placera formen mitt i ugnen ca 25 minuter, eller tills rotfrukterna är klara.
    4. Blanda ströbröd, tacokryddmix, 1 dl vatten, ägg och pressad vitlök i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen, forma färsen till 16 bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
    5. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn bullarna runt om ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5-8 minuter
    6. Tillsätt salsan och låt den bli varm.
    7. Servera färsbullarna med klyftpotatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben