Texas Smoke-glaze

Serverar: 4 portioner

En glaze penslar man på köttet under grillningen för att få färg, smak och fin glansig yta på köttet. Denna passar till nöt, kalv och kyckling.

Ingredienser

  • 2 dl chilisås
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl äpplemos
  • 1 tsk liquid smoke
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 tsk sojakulör
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt glazen svalna.
    2. Pensla köttet under grillning. Ju mer du penslar desto bättre! Det som blir över kan du späda ut med vatten och servera som sås.
    3. Kombinera gärna med en rub.
    4. OBS! Var försiktig så att det inte bränns om du grillar direkt över glöd. Då räcker det att pensla mot slutet av grillningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben