Texmexsoppa

Serverar: 8 portioner

Servera denna mustiga men ändå enkla soppa som ett värmande bidrag en blåsig höstdag. Eller servera den kall som en förrätt.

Ingredienser

  • ½ tsk olivolja
  • 2 stora gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 tomat
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 liter köttbuljong
  • 1 tsk oregano
  • 4 tortillabröd
  • 2 msk hackad färsk körvel eller persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en stor stekgryta på medelvärme. Skala och skiva löken. Fräs den gyllenbrun ca 20 minuter under omrörning. Skala och skiva vitlöken. Skölj och tärna tomaten. Tillsätt vitlök, tomat, socker, vinäger, salt och peppar och låt fräsa ytterligare två minuter.
    2. Häll på buljongen och blanda ner oreganon. Låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
    3. Värm ugnen till 225 grader. Dela tortillabröden med en vass kniv till två delar. Lägg brödhalvorna på en plåt och grädda dem knapriga ca 5 minuter i ugnen.
    4. Lägg bröden i 8 djupa serveringstallrikar. Skeda över soppan. Garnera med hackad körvel eller persilja och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben