Texmexsoppa med grönsaker och bönor

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En god och nyttig lunch

Ingredienser

  • 2 lökar, gula
  • 1 st paprika, liten röd
  • 400 g zucchini
  • 2 st korvar, kryddstarka
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk tacokrydda
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 ½ liter vatten
  • 200 g sötpotatis
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 st bönor, burkar (à 400 g), vita
  • 1 dl persilja, hackad
  • Tillbehör
  • 1 st bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och riv zucchinin grovt. Tärna korven. Fräs löken mjuk i oljan 3–5 min.
    2. Tillsätt korven, fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt paprika, zucchini och krydda. Smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning 2–3 min. Späd med ca 2/3 av vattnet och koka upp soppan under omrörning. Tillsätt skalad och fintärnad potatis. Koka soppan på svag värme under lock ca 15 min. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Spola bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Mosa gärna hälften av bönorna så att soppan får lite tjockare konsistens. Häll dem i soppan. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja. Variera genom att servera soppan med en klick pesto.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    NikkiBells 1 mars 2009

    Mycket god

    PeggyM 1 mars 2009

    Denna var supergod, jag hoppade ut korvarna och Zuccinin. Tog färsk bassilkika i stället för persilja. Mycket gott blev det.

    PeggyM 1 mars 2009

    Hoppade över inte ut ;o)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben