Gratinerad texmexsoppa

Serverar: 4 portioner

Barnsligt goda smaker i en värmande soppa som får en sista skjuts i ugnen. Härligt en vintrig vardagskväll.

Ingredienser

  • 1 liter Kelda Texmex tomatsoppa
  • 1 kycklingfilé, 150 g
  • 2 krm salt
  • 2 msk smör
  • 400 g kokta kidneybönor
  • Topping
  • 20 nachochips
  • 2 dl riven ost texmex
  • Servering
  • Råkostsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skär kycklingen i små bitar. Salta och stek bitarna i smör ca 3 minuter. Skölj bönorna. Fördela kyckling och bönor i 4 ugnssäkra skålar. Värm soppan och häll i skålarna. Toppa med nachochips och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 3 minuter.
    3. Servera gärna soppan med en råkostsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben