Thaicurry med kalkon

Serverar: 4 portioner

Att använda kalkon i curryn istället för kyckling är en läcker omväxling som passar de flesta. 184 kcal/portion

Ingredienser

  • 400 ml lätt kokosmjölk på burk
  • 2-3 msk gul thailändsk currypasta
  • 2 ½ dl kycklingbuljong
  • 400 g tärnad kalkonbröstfilé
  • 2½ dl halverad minimajs
  • 1 dl bambuskott på burk, avrunna och sköljda
  • 2 ½ dl thaibasilikablad
  • ½-1 msk fisksås
  • Instruktioner

    1. Värm 3 msk kokosmjölk i en kastrull, vispa ner 2 msk currypasta och hetta upp tills pastan har löst sig och blandningen börjar dofta. Tillsätt resten av kokosmjölken och buljongen och koka upp.
    2. Lägg i kalkonköttet och sjud cirka 5 minuter tills köttet börjar bli vitt. Vänd ner minimajs, bambuskott och hälften av thaibasilikan.
    3. Sänk till medelvärme och låt curryn sjuda cirka 5 minuter tills köttet är genomkokt och grönsakerna är mjuka. Smaka av med fisksås och currypasta. Portionera upp curryn, garnera med resten av thaibasilikan och servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben