Vill man få extra vardagsfestligt kan man strö räkor över grytan.
Ingredienser
500 g karré
1 msk kinesisk soja
1 msk grön currypasta
1 msk olja
1 tsk salt
200 g sockerärter
Sås
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk koncentrerad köttfond
1/2 dl het chilisås av ketchuptyp
rivet skal från 1 lime
1 msk grön currypasta
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soja
2 tsk potatismjöl
Garnering
2 msk kokosflingor
eventuellt 100 g skalade räkor (300 g med skal)
Tillbehör
nudlar
Instruktioner
1. Strimla köttet fint. Blanda det med soja och currypasta.
Stek strimlorna i olja i en wokpanna, salta.
2. Tillsätt samtliga ingredienser till såsen och låt allt koka upp under
omrörning.
3. Lägg ner sockerärterna och hetta upp.
4. Strö över kokosflingor och räkor. Servera med nudlar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gjorde den här med lite ändringar, baserat på vad jag hade hemma, bl.a. gjorde jag på köttfärs istället för karré. Grymt gott! Pojkvännen hävdar att det är en av hans favoriter...