Thaigryta med karré

Serverar: 4 portioner

Vill man få extra vardagsfestligt kan man strö räkor över grytan.

Ingredienser

  • 500 g karré
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 200 g sockerärter
  • Sås
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 msk koncentrerad köttfond
  • 1/2 dl het chilisås av ketchuptyp
  • rivet skal från 1 lime
  • 1 msk grön currypasta
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk potatismjöl
  • Garnering
  • 2 msk kokosflingor
  • eventuellt 100 g skalade räkor (300 g med skal)
  • Tillbehör
  • nudlar
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet fint. Blanda det med soja och currypasta. Stek strimlorna i olja i en wokpanna, salta. 2. Tillsätt samtliga ingredienser till såsen och låt allt koka upp under omrörning. 3. Lägg ner sockerärterna och hetta upp. 4. Strö över kokosflingor och räkor. Servera med nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ergilwen 3 oktober 2008

    Gjorde den här med lite ändringar, baserat på vad jag hade hemma, bl.a. gjorde jag på köttfärs istället för karré. Grymt gott! Pojkvännen hävdar att det är en av hans favoriter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben