Thaigryta med kokosmjölk och grön curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Supersnabb och god thaigryta som kan varieras på olika sätt! Denna är med kyckling

Ingredienser

  • ½ gurka
  • 1 stor morot
  • 1 broccoli
  • 1 stor lök
  • 1 liten kokosmjölk på burk á 400 ml
  • Kinakål/salladskål
  • 1 röd paprika
  • 500 g kycklinglårfilé
  • Mrs Chengs Thai green curry-grytbas
  • Fisksås
  • Instruktioner

    1. Skär och stek kycklingbitarna, gärna i en wokpanna. Funkar även med en stor stekpanna. Skär morötterna och paprikan i strimlor, löken i klyftor, gurkan i stavar, bryt broccolin i lagom stora buketter och skär kinakålen, efter eget behag, i mindre bitar. När kycklingen är färdig häll i grönsakerna och fräs dem lite snabbt i pannan. Häll sedan i grytbasen och kokosmjölken, samt lite fisksås för smak istället för salt. Låt det sjuda en liten stund, se bara till att grönsakerna inte blir sönderkokta!
    2. Servera med ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben