Thaigryta med smak av lime

Serverar: 4 portioner

Denna grytan med kycklingfilé kan förberedas och bara värmas i sista stund. Servera med jasminris och lite sallad till.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk smör el margarin
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • 1 lime
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 krm chiliflingor
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
  • Garnering
  • 2 stjälkar salladslök
  • 2 dl gröna ärter
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfiléerna. Bryn strimlorna lätt i smör i tjockbottnad kastrull. Tillsätt ingefära, salt och peppar. Strö över skalet från limen och pressa i saften. Krydda med koriander och chiliflingor.
    2. Häll över kokosmjölk och vatten, smula i buljongtärningen. Låt puttre 15 min.
    3. Hacka salladslökarna och förväll ärterna. Strö detta över grytan. Skär limen i klyftor och lägg dem i grytan.
    4. Tillbehör: Jasminris Sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben