Thaikyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God och enkel kyckling

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 lökar
  • 1 paprika (röd)
  • 1 tsk salt
  • Fisksås
  • ca 1 msk ostronsås
  • ca 1 1/2 dl ceshewnötter (osaltade)
  • 2 msk olja
  • 2 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i mindre bitar. Hacka vitlöksklyftorna i små bitar. Häll oljan i en gjutjärnsgryta eller wok. När oljan är varm häll i nötterna och bryn dem tills de är gyllenbruna. Ta upp nötterna och lägg i den hackade vitlöken och kycklingen. Salta och rör om. Häll sedan i ostronsåsen och rör om. När kycklingen har stekt ett tag smakar du av med fisksåsen. Ca 2-3 msk eller mer. Strö över sockret. Skär paprikan i bitar och blanda i. Skär löken i klyftor och blanda i. Stek tills kycklingen är färdig. Strö över nötterna.
    2. Servera med jasminris och sötsur sås

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben