Thaikyckling med rättika och mungbönor

Serverar: 4 portioner

Många ingredienser men väl värt att laga.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (á 125 g)
  • 1 msk smör
  • ½ rättika (ca 300 g)
  • 2 mörötter
  • 1 chilipeppar
  • 1 burk mungbönor (ca 200 g)
  • 1 knippa koriander
  • Sås
  • 1 liten morot
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta¨
  • 1 citirongräs
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • 1 msk rapsolja
  • 2 limeblad
  • 1 msk grön cyrrypasta
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ burk kokosmjölk (400 ml)
  • ½ tsk salt
  • 1 msk pressad lime
  • Tillbehör
  • Jasminris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnsäker form och stek mitt i ugnen ca 30 min tills innertemperaturen är 68 grader. Låt vila ca 10 min.
    2. Såsen: Skala och hacka morot, lök och vitlök. Ansa och strimla citrongräset. Skölj, kärna ur och strimla pepparfrukten.
    3. Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt limeblad, currypasta och gurkmeja och fräs några minuter. Tillsätt vinet och låt koka ihop. Tillsätt buljong, grädde och kokosmjölk och låt sjuda ca 15 min.
    4. Sila såsen och smaka av med salt och limesaft.
    5. Skala rättika och morötter. Skär grönsakerna i mycket tunna skivor, gärna med mandolin. Skölj kärna ur och strimla pepparfrukten. Mungbönorna rinna av. Hacka koriandern.
    6. Lägg upp kycklingen på tallrikar och servera med ris, grönsaker och sås.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben