Rättika och selleri-soppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

14 kcal per portion

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 1 st rättika (i 1 cm tjocka skivor delat på fyra)
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • ½ tsk salt
  • 1 msk bladselleri
  • Peppar
  • Sesamolja
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    Skala och skär rättikan i 1cm tjocka skivor och dela varje skiva på fyra. Koka under lock i 30 min eller tills den är mjuk. Hacka sellerin från de översta partiet av grönsaken. Tag av den färska koriandern i önskad mängd, nyp av blad och finhacka stjälkarna. När rättikan är klar, tillsätt buljong, salt, sesamolja, selleri, korianderstjälk och koka under lock i en minut. Servera och garnera med peppar och korianderblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben