Carpaccio på tonfisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt, enkelt, läckert för den som tycker om sushi, tonfisk, och japanskinspirerad mat.

Ingredienser

  • 200 g mörkröd tonfisk, superfärsk
  • Wasabi på burk eller tub
  • Ingefära, skivad och inlagd
  • Rättika
  • Japansk soja
  • Gurka
  • Purjolök
  • Instruktioner

    1. En snabblagad japansk läcker entrérätt.
    2. Finskiva så tunt det går den råa tonfisken med vass filékniv eller i maskin. Skiva mot fiberriktningen.
    3. Lägg upp den på en kyld tallrik tillsammans med finriven rättika, inlagd skivad ingefära, riven saltad gurka som fått rinna av, lite wasabi samt kanske tunna, tunna skivor av purjolök som dekoration (ej på bilden).
    4. Ställ ett litet fat med japansk soja på tallriken eller häll över några teskedar över tonfiskskivorna.
    5. Sojan ger sältan - salt behövs inte.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben