Rättika och morotsgratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Jag använder en muffinsform i aliminum när jag gör den här gratängen. Det blir snygga små minigratänger och det är lätt att räkna ut antal portioner.

Ingredienser

  • 500 gr rättika
  • 200 gr morot
  • 1-2 stycken solo vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 krm salt
  • ½ -1 tsk svartpeppar
  • ½ tsk chiliflakes
  • 4 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skölj och skala rättika och morot. Riv dom i en matberedare eller använd ett rivjärn. Skär lök och vitlök i små bitar.
    2. Häll i allt i en kastrull och tillsätt grädde och kryddor. Låt koka utan lock i ca 8 min.
    3. Fördela i formen och grädda i 225 grader i 15-20 minuter tills gratängerna har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Receptglad 22 januari 2016

    Riktigt goda och lätta att göra. Har mycket egenodlad rättika och detta var ett bra recept att använda. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben