Queenies falska potatissallad med rättika

Serverar: 3-4 portioner

Perfekt för dig som äter enligt LCHF och saknar potatissallad. Den här slängde jag ihop i dag och blev faktiskt riktigt gott. Rättikan tog ett tag att koka innan det blev lagom konsistens. Efter att det stått och göttat ihop sig ett tag i kylen påminde det faktiskt riktigt mycket om potatissallad. Rättika innehåller väldigt få kolhydrater.

Ingredienser

  • 500-600 g vit rättika
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl smörgåspickles på tub
  • Salt
  • Piffi allkrydda
  • Citronpeppar
  • ½ dl finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Skala rättikan och skär i ganska så små bitar, lägg i en kastrull med salt och koka ca 45-50 minuter, det tog ett tag att koka den tills man fick lagom konsistens.
    2. Häll av rättikan och låt den svalna.
    3. Hacka sedan rättikan i lagom bitar, jag valde ganska små tärningar. Lägg rättikan i en skål, tillsätt finhackad rödlök, crème fraiche, majonnäs och smörgåspickles. Krydda och smaka av. Tillsätt till sist den finhackade dillen och rör om.
    4. Ställ kallt i kylen fram tills serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben