"Inlagd" rättika med wasabi

Serverar: 10 portioner

Tid: 8 timmar

I Japan serveras det ofta en liten inlagd grönsak till varje måltid, och ibland om man inte orkat lägga in själv på "riktigt", alt. glömt köpa så kan man göra sådan här "fuskinläggning" som blir färdig på bara några timmar. Perfekt att göra kvällen innan alltså. Jättegott vid sidan av en god wok, eller asiatisk inspirerad soppa.

Ingredienser

  • 350 g rättika
  • 1 msk wasabipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Skär rättikan på längden. Dela sedan dessa halvor på längden så du får 4 bitar. Skär sedan dessa i ungefär 2 mm tjocka skivor.
    2. Stoppa i wasabipulvret, saltet och strösockret i en plastpåse och blanda runt. Stoppa sedan ner rättikan i påsen och stäng den. Försök att ha så lite luft med i påsen som möjligt.
    3. Knåda påsen lite grann så att kryddorna sprids jämnt på rättikan, men var försiktig så du inte har sönder påsen. Ha eventuellt en extra påse runt om.
    4. Lägg påsen i en liten skål eller dylikt (det finns risk att det läcker några droppar) och ställ sedan i kylen i minst 8 timmar.
    5. Färdigt! Avnjut tillsammans med en wok, soppa eller asiatisk inspirerad gryta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben