Thailändsk fisksoppa

Serverar: 5 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket god och matig soppa som äts ofta till frukost i Thailand.

Ingredienser

  • 1 dl jasmineris
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 - 4 liter vatten (beroende på fiskmängd)
  • Fiskbuljong eller 2 fiskbuljongtärningar
  • Rå fisk ca 500 g, vilken fisk du vill ex gädda, hajmal
  • 10 räkor
  • 3 kläckta ägg
  • 4-5 msk nam pla thailändsk fisksås
  • 3 msk maggi soya thailändsk god aromatisk soja
  • Vitpeppar
  • Ca 2 msk finstrimlad färs ingefära
  • Torr finhackad chili, efter styrka
  • 10 cm finhackad purjolök
  • 1 citron/lime/lime blad
  • Instruktioner

    1. Obs smaka av dessa mått, är mer en vägledning.
    2. Häll i olja i en stor kastrull/gryta och fräs vitlöken,ingefäran en liten stund, häll sedan i vattnet och fiskbuljongen med riset. Tillsätt nam pla, maggi och vitpeppar. Låt kocka/sjuda i ca 35 minuter och tillsätt fisken efter 15 minuter. Räkorna och purjon läggs i precis innan servering. Smaka av om det behövs mer nam pla innan du serverar, den är mycket salt men ger en underbar smak.
    3. När allt har små kokat i ca 3o minuter så kan du även kläcka några ägg i sopan och låta dessa få lite fasthet sen servera.Pressa i lime.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (2)

    monicadanell 15 mars 2009

    Hej anders helt klart en jätte god soppa tack för receptet

    saxa 21 september 2012

    Helt okey soppa, inte våran smak dock..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben