Thailänsk kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Röd currypasta ger karaktär till den här kycklingen.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1 1/2 msk röd currypasta
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk honung
  • Rivet skal och saft av 1 lime
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2-3 tsk japansk soja
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 dl Arla Köket matyoghurt
  • Instruktioner

    Skär kycklingfilén i skivor. Bryn i smör i en stekpanna. Salta. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök, chilifrukt och currypasta i sesamolja i en traktörpanna. Tillsätt honung, skal och saft från limen, buljong och soja. Rör ut mjölet i matyoghurten och rör ner det i såsen. Lägg i kycklingen. Låt koka 6-8 min . Tips: Servera med kokta nudlar och lättstekta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben