Thailax

Serverar: 4 portioner

Kokosmjölk, sweet chilisås och ingefära ger den rätta thaismaken. Använder du färsk, riven ingefära blir rätten ännu lite hetare och mer smakrik. Servera gärna rätten med limeklyftor, ris och eventuellt lite svalkande matyoughurt.

Ingredienser

  • 400 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör- och rapsolja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 ½ dl kokosmjölk
  • ½ dl sweet chilisås
  • 2 tsk mald ingefära
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i strimlor.
    2. Kärna ut och strimmla paprikorna. Skala och hacka vitlöken. Stek laxen i smör- och rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Ta upp laxen.
    3. Stek paprikan hastigt och tillsätt vitlök, smulad buljongtärning, kokosmjölk, sweet chilisås och ingefära. Låt allt kopa ihop i en minut. Lägg i laxen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben