Lättaste thailaxen

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Gott, enkelt och lättlagat!

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 1 liten burk kokosmjölk
  • 1-2 dl matlagningsgrädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Saft av 1 mogen lime
  • Några stänk tabasco eller het chilisås
  • Ev. hackad färsk koriander
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200- 225 grader. Salta och peppra laxen och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda kokosmjölk och grädde i en kastrull. Koka upp och smaksätt med vitlök, ingefära, limesaft och lite het chilisås. Krydda med salt och peppar. Har du hackad koriander passar det också. Spara lite till garneringen. Häll kokossåsen över laxen. Sätt in mitt i ugnen och ugnsstek filéerna i ca 15 minuter, beroende på tjocklek. Strö över lite hackad koriander och servera med långkornigt ris.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben