Thailax i kokossås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är bara så gott!!!!

Ingredienser

  • 3 schalottenlökar i klyftor
  • 1 bit rotselleri (ca 100g) i tärningar
  • 2 medelstora morötter i skivor
  • 1 gul paprika, i små bitar
  • 1-2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2-3 krm röd eller grön currypasta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2-3 krm salt
  • 2 msk fisksås
  • 400 g laxfile, i 3cm bitar
  • några kvistar koriander eller persilja
  • 4 portioner jasminris eller risnudlar
  • Instruktioner

    1. förbered löken och grönsaker.Vispa ihop currypasta och kokosmjölk i en gryta och koka upp.Tillsätt grönsaker,vitlök,salt och fisksås.Koka utan lock ca 5min.Vänd ner fiskbitarna i grytan och sjud tills de är nätt och jämnt kokta,3-5min.Smaka av och tillsätt ev.mer currypasta och fisksås.Strö över kryddgrönt.
    2. Servera med ris eller nudlar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben