Asiatiska köttbullar med kokossås och basmatiris

Serverar: 4 portioner

Det är roligt att hitta nya smaker på våra vanliga köttbullar

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar, krossad
  • 2 krm spiskummin, malen
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk vatten
  • 1 dl valfritt mjöl, dinkel,råg, vete
  • 2 msk raps eller olivolja
  • 400 g kokosmjölk
  • ½ msk röd currypasta
  • 1 msk honung
  • 1½ msk fisksås
  • 3 msk krossade jordnötter
  • 3 dl basmatiris
  • Instruktioner

    Koka riset enligt anvisning på paketet. Lägg 1 msk ströbröd och 1 msk vatten i en skål. Tillsätt färsen, 1 nypa spiskummin, salt och peppar. Forma bollar och rulla dem i 1 dl mjöl. Stek köttbullarna i lite olja tills de har fått fin färg. Lägg tillbaka köttbullarna i en skål medan du gör såsen. Slå på 400 gram koksmjölk, ½ msk rödcurry, 1 msk honung och 1 ½ msk fisksås i pannan, vispa ihop och låt det småputtra en stund. Smaka av och krydda eventuellt lite mer. Slå såsen över köttbullarna. Hacka eller använd en mortel till jordnötterna. Servera köttbullarna tillsamman med ris och hackade jordnötter.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben