Thairäkor med aramealger

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Vart bjuden på nåt som lät skumt men var jättegott!

Ingredienser

  • Ca 400 g scampi
  • 2 msk riven vitlök
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 finhackad röd chili
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 nävar torkade aramealger
  • 1 knippe salladslök
  • 1 st citrongräs
  • 2 bok choy-huvuden eller 1 huvud
  • spetskål
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 tsk fisksås
  • 1/2 dl tamarisoja eller ljus soja
  • En kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    Gör så här: 1. Blanda riven vitlök, riven ingefära, hackad chili och rapsolja. 2. Tillsätt scampi och marinera i 15 minuter. 3. Lägg aramealger i en skål med vatten i ca 15 minuter. 4. Strimla salladslök smått. Skär citrongräs i stora bitar. Skär bok choy eller spetskål i stora bitar. 5. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna. Lägg i scampi med marinaden, salladslök och citrongräs. Stek i några minuter. 6. Tillsätt fiskbuljong, fisksås, tamari och låt koka i 2–3 minuter. 7. Lyft upp algerna från vattnet och lägg i stekpannan och låt koka i ytterligare några minuter. 8. Lägg i bok choy precis innan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben