Fullkornspasta med thairäkor

Serverar: 2 portioner

Kokosmjölk, citrongräs, chili, salladslök och koriander förgyller räkor och pasta.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal (ca 200 g skalade)
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk rapsolja
  • 2 salladslökar
  • 1 citrongräs
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • 1 burk lätt kokosmjölk (400 ml fetthalt 6%)
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Tillbehör
  • 200 g fullkornspasta
  • 2 skivade tomater med lite salt
  • Finhackad gräslök
  • Instruktioner

    Rensa räkorna, skala lök och vitlök. Sätt på pastavattnet och koka pastan enligt anvisningen på paketet. Fräs löken någon minut i olja utan att den tar färg. Skär bort rotfästet och skiva salladslöken. Krossa citrongräset med knivskaftet och skär gräset i 2-3 bitar. Dela pepparfrukten, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i små tärningar. Lägg ner salladslök, citrongräs och pepparfrukt i lökfräset. Rör om och tillsätt kokosmjölk, salt och peppar. Låt koka utan lock 4-5 min. Fiska upp citrongräsbitarna. Lägg i räkorna och låt alltsammans bara få ett uppkok. Räkorna ska bara precis bli genomheta. Servera med nykokt pasta och tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben