Thaiköttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Thaiköttbullar med kokos och yoghurtsås med röd curry

Ingredienser

  • Thaiköttbullarna
  • 500 g kötfärs
  • 1 dl kokosflingor
  • ½ dl mjölk
  • 1 - 2 msk chilipasta
  • 1 msk ljust muscovasocker ( eller brun farin )
  • 1 msk fiskfond
  • ½ msk salt
  • 3/4 dl friterad lök
  • 1½ msk finriven ingefära
  • 1½ msk finhackat citrongräs
  • smör till strekning
  • Yoghurtsås med röd curry
  • 3 dl mild lättyoghurt naturell
  • 1 - 2 tsk röd currypasta
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser utom färsen. Låt stå och svälla minst en kvart. Blanda ner färsen och arbeta samman till en smidig smet. Låt gärna stå och samla smak en timma. T¨vätta händerna och olja in dem. Rulla små, fina biffrar eller runda köttbullar. Stek köttbulalrna i smör i teflonpanna på medelvärme tills de är gyllenbruna. Du kan också steka dem i 225 grader varm ugn i ca 10 minuter. Serevera med fullkornspasta och yoghurtsås med wokade grönsaker.
    2. Yoghurtsås med röd curry: Häll 3 dl mild yoghurt i en skål och rör i curypasta, honung och salt. Servera kall till det mesta, nu till Thaiköttbullar med kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben