Thaiköttbullar i kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott, går snabbt att laga och mycket uppskattat.

Ingredienser

  • 0,5 kg nötfärs
  • 1 ägg
  • Vetemjöl (att rulla köttbullarna i)
  • 1 dl olja
  • 2 msk jordnötter
  • 2 msk curry pasta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 msk fisksås ( eller thai sås )
  • 1 msk socker
  • 2 msk olja
  • Tillbehör
  • Jasminris
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med ägget. Forma till köttbullar och rulla dem i vetemjöl.
    2. Hetta upp oljan. Bryn köttbullarna iväl runt om, ta några i taget. Låt dem rinna av på ett hushållspapper.
    3. Mal nötterna i en matberedare eller hacka dem.
    4. Hetta upp 2 msk olja och rör ner currypastan. Fräs den på svag värme någon minut. Tillsätt kokosmjölk och nötter, fisksås och socker. Sjud någon minut och smaka av. Ev behövs mer fisksås och socker.
    5. Lägg i köttbullarna och sjud ytterligare 5 - 6 minuter.
    6. Bjud jasminris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsigt 28 november 2007

    Jag åt laxköttbullar häromdagen och det var det värsta jag ätit.Vet inte hur detta smakar ,men fisksås i kött bullesmeten gör mig orolig.. Men eftresom jag är nyfiken så måste jag testa.Det kan ju var gott.Spännande.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben