Thaiköttbullar med kokos

Serverar: 4 portioner

Nästan vanliga köttbullar livas upp av asiatiska smaker.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl kokosflingor
  • 1/2 dl mjölk
  • 1–2 msk chilipasta
  • 1 msk ljust muscovadosocker
  • 1 msk fisksås
  • 1/2 msk salt
  • 3/4 dl friterad/torkad lök
  • 1 1/2 msk finriven ingefära
  • 1 1/2 msk finhackat citrongräs
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser utom färsen. Låt stå och svälla i minst en kvart. Blanda ner färsen och arbeta samman till en smidig smet, Låt gärna stå och samla smak i kylen en timme.
    2. Tvätta händerna och olja in dem. Rulla små fina köttbullar. Stek köttbullarna i smör i teflonpanna på låg värme tills de är gyllenbruna. Du kan även steka dem i ugn 225 grader i långpanna i cirka 10 minuter.
    3. Servera gärna med fullkornsspaghetti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben